Utbildning i leksakers säkerhet 2013

Den 15 och 16 maj 2013 anordnade Konsumentverket, Kemikalieinspektionen, Elsäkerhetsverket och Leksaksbranschen gemensamt en två-dagars utbildning om leksakers säkerhet.

Utbildningens första dag fokuserade bland annat på vilka krav som de nya reglerna om leksakers säkerhet ställer på dig som är tillverkare, importör eller distributör. Föreläsningarna under utbildningen handlade om vilken information som en EG-försäkran om överensstämmelse (DoC) ska innehålla samt hur den ska vara utformad. En genomgång gjordes även av vad den tekniska dokumentationen ska innehålla och vem som ska inneha den.

Dag 2 bestod av en fördjupad utbildning om de nya kemikaliekraven och kemikaliesäkerhetsbedömningen med föreläsningar om kemikaliekrav för leksaker och exempel på vanliga brister. Man gick också igenom vilka standarder som stödjer de olika kemikaliekraven och hur man kan utföra sin kemikaliesäkerhetsbedömning.

Ta del av presentationerna och frågor och svar via toppmenyn, längst upp på denna sida. Vill du veta mer om leksakers säkerhet hittar du också en lista med länkar under fliken "Mer information" i toppmenyn.

Tidigare utbildningar
Du kan läsa mer och ta del av utbildningsmaterialet från utbildningen som hölls i december 2012 via denna länk:
Utbildning i leksakers säkerhet 2012

Stäng

Vad är detta?

Här kan du enkelt tipsa andra om intressanta saker. DIGG är en sajt där du som inloggad användare kan tipsa och rösta på andras tips. Flest röster hamnar högst upp på sajtens förstasida. FACEBOOK är ett community där du kan dela innehållet med dina vänner. DEL.ICIO.US är en bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst.

Stäng
Stäng